De voordelen van nieuwbouw

Met een nieuwbouwappartement bent u helemaal voorbereid op de toekomst. Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn namelijk al aanwezig.

GASLOOS

De appartementen van De Brugwachter hebben geen gasaansluiting. Alle appartementen zijn volledig gasloos. In plaats van een aardgasaansluiting krijgen de appartementen een warmtepomp die warmte uit de lucht haalt.

WARMTEPOMP

In de appartementen zit een elektrische luchtwarmtepomp. Hij doet alles wat een cv-ketel ook doet: uw huis verwarmen én warm water leveren, maar dan duurzamer. Een warmtepomp kan in veel gevallen ook koelen en haalt warmte uit duurzame bronnen, zoals warmte uit de buitenlucht. Bij het proces om deze duurzame bronnen om te zetten in warmte is stroom nodig. Uw CO2- uitstoot voor verwarming daalt met wel 45 tot 55%!

VLOERVERWARMING- EN KOELING

De appartementen hebben vloerverwarming en vloerverkoeling. Vloerverwarming én -koeling zorgen voor extra wooncomfort. Enerzijds omdat een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer nou eenmaal prettig is, anderzijds omdat vloerverwarming en -koeling zorgt voor een fijn en prettig binnenklimaat. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de temperatuur in een appartement efficiënter wordt gereguleerd. Én omdat er bij deze manier van verwarmen, de kamer gelijkmatig verwarmd wordt, is het – in tegenstelling tot klassieke radiatoren – ook mogelijk om de thermostaat iets lager te zetten dan de gewenste temperatuur. En dat scheelt weer energie!

BALANSVENTILATIESYSTEEM

De appartementen beschikken over een balansventilatiesysteem, een installatie waarbij er evenveel vers gefilterde buitenlucht het huis in wordt geblazen, als dat er vervuilde lucht uit de appartement wordt afgevoerd. De energie van de uitgaande lucht (warmte in de winter, koelte in de zomer) wordt overgedragen aan de binnenkomende lucht.

AANGENAAM WONEN

Naast de isolatiewaardes zijn er nog andere voorwaarden waaraan uw nieuwbouwappartement moet voldoen volgens het Bouwbesluit. Zo moet het plafond een minimale hoogte hebben, de kamers een minimale oppervlakte en traptreden een minimale breedte. Hierdoor krijgt u een aangename leefbare ruimte. Hoogstaande ventilatiesystemen zorgen in veel nieuwbouwappartement en verder voor een betere luchtkwaliteit.

ALLES FRIS EN NIEUW

En als laatst is het natuurlijk heel fijn dat u de eerste bewoner bent van uw appartement. De eerste persoon die de keuken gebruikt, het bad laat vollopen of het toilet doorspoelt bent u. Een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt is overbodig. Een korte opleveringsschoonmaak hoort er natuurlijk wel bij.

VERKOOP & INFORMATIE

Wilt u meer informatie over wonen in de Brugwachter? Bel dan met het verkoopteam van Peter Deen Makelaardij in Dedemsvaart. 0523 616 235 of mail naar info@peterdeen.nl